Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

5 + 5 tapaa hyödyntää videoita markkinoinnissasi

0
5 + 5 tapaa hyödyntää videoita markkinoinnissasi

Videoiden suosio markkinointikäytössä jatkaa kasvuaan, eikä mikään ihme: vuoteen 2022 mennessä online-videot muodostavat yli 82 prosenttia kaikesta kuluttajien internetliikenteestä. Vuonna 2021 tavallisen kuluttajan arvioidaan katsovan videoita 100 minuuttia päivässä.

Laadukasta 4K-videokuvaa voi tallentaa lukuisilla älypuhelimilla, joten myös videoiden kuvaaminen on helpompaa kuin koskaan. Kynnys aloittaa videoiden kuvaaminen markkinointikäyttöön ei siis ole korkea.

Tässä artikkelissa käymme läpi keinoja, joilla voit hyödyntää videoita markkinoinnissa sekä kerromme, millaisia videosisältöjä yrityksen kannattaisi toteuttaa markkinointikäyttöön.

Miten hyödyntää videoita?

1. Sitouta verkkosivuvierailijat

Verkossa tekstejä ei lueta vaan silmäillään. Tee asiat verkkosivuvierailijoillesi helpoksi ja tarjoa ydinsisällöt videomuodossa, sillä niihin jaksetaan keskittyä kauemmin kuin tekstiin ja kuviin.

Kuluttajat käyttävät keskimäärin 88 % enemmän aikaa verkkosivulla, jossa on videosisältöä. Mitä kauemmin verkkosivuvierailija viipyy sivuillasi, sitä tutummaksi brändisi hänelle muodostuu. Verkkosivuilla vietetty aika parantaa myös näkyvyyttä Googlessa.

Viestin välittyminen on varmempaa, kun sisällöt ovat tarjolla sekä videona että tekstinä. Ei haittaa, vaikka tekstissä ja videossa käytäisiin läpi suunnilleen samat asiat – ne vain lisäävät sisältöjesi saavutettavuutta.

2. Tehosta laskeutumissivusi

Laskeutumissivulla oleva video auttaa hahmottamaan esitellyn tuotteen tai tarjouksen arvon helposti omaksuttavassa muodossa. Videon käyttäminen laskeutumissivulla voikin lisätä konversioita jopa yli 80 prosentilla.

Koskettava video syventää Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun Veriryhmä-laskeutumissivun sanomaa. Sivu on toteutettu Liana®Cloud Website & Mobile -ratkaisulla.

Video on myös tehokas keino herättää niiden sivuvierailijoiden huomio, joille brändisi ei ole vielä tuttu. Videon kautta yritys saa kasvot ja äänen, mikä herättää luottamusta.

Muista mainita videossa katsojalta toivottu toimenpide eli CTA videossasi, esimerkiksi “Osallistu tapahtumaan täyttämällä videon alta löytyvä ilmoittautumislomake”.

Aseta verkkosivujen ja laskeutusmissivujen videot käynnistymään manuaalisesti. Automaattisesti käynnistyvä video saa herkästi ärsyyntymään, varsinkin jos videota ei voi pysäyttää. Kun päätäntävalta on katsojalla, itse käynnistettyyn videoon sitoudutaan tehokkaammin.

3. Mausta uutiskirjeet

Videoiden käyttäminen uutiskirjeissä kannattaa: uutiskirjeitä avataan 6 % enemmän pelkästään jo kun otsikossa käytetään sanaa “video”. Videosisällöt erottuvat edukseen sähköpostimarkkinoinnissa ja voivat nostaa uutiskirjeen suosiota.

Liana®Cloud Email Marketing -työkalulla uutiskirjeeseen on helppo upottaa videosisältöä YouTubesta tai Vimeosta. Tarvittaessa myös pelkän linkin lisääminen ja uutiskirjeen hyödyntäminen videon teaserina on toimiva ratkaisu.

4. Paranna hakukonenäkyvyyttä

Joko yrityksesi on osa maailman toiseksi suurinta hakukonetta, YouTubea? Luomalla yrityksellesi oman kanavan saat sisältösi yli kahden miljardin käyttäjän nähtäville.

Samalla tehostat yrityksesi muutakin hakukonenäkyvyyttä. Koska YouTube on Googlen omistama palvelu, Google suosii palveluun ladattuja sisältöjä hakukonetuloksissa.

YouTube-videoita kannattaa myös upottaa yrityksen verkkosivuille: videoita sisältävä verkkosivu sijoittuu 53 kertaa todennäköisemmin Googlen hakutulosten ensimmäiselle sivulle.

5. Mainosta somessa

Videomainonta sosiaalisessa mediassa on kannattavaa: 46 prosenttia käyttäjistä reagoi nähtyyn mainosvideoon toiminnalla, kuten klikkaamalla videosta tuotesivulle. Esimerkiksi Instagramin käyttäjistä 72 prosenttia kertoi ostaneensa tuotteen, josta on nähnyt aiemmin videomainoksen.

Tällä hetkellä suositaan napakoita mainosvideoita, jotka tehoavat erityisesti milleniaaleihin, jotka osaavat nopeasti poimia somevirrasta heitä kiinnostavat sisällöt. Facebook ja Instagram suosittelevat videomainosten pituudeksi maksimissaan 15 sekuntia, Snapchatissa mainosvideoiden maksimipituus on 10 sekuntia. Pidemmillä, noin 30 sekunnin videoilla saattaa olla tehokkaampi vaikutus 35–54 -vuotiaisiin katsojiin.

Videoiden lyhyt kesto tarjoaa enemmän mahdollisuuksia videosisältöjen A/B-testaamiselle: budjetin ja aikataulun puitteissa on paljon tehokkaampaa luoda neljä 10-sekuntista videota kuin neljä puolen minuutin videota.

Millaisia videosisältöjä markkinointikäyttöön kannattaa luoda?

1. Kerro vinkkejä palvelusi käytöstä

Yli seitsemän katsojaa kymmenestä etsii YouTubesta apua työhön, opiskeluun tai harrastukseen liittyvään pulmaan – oli kyse sitten auton renkaan vaihtamisesta tai erinomaisen uutiskirjeotsikon luomisesta. Niin sanotut “how to” -opetusvideot keräävät enemmän huomiota kuin mikään muu aihekategoria YouTubessa.

How to -videoilla voit osoittaa sinun ja yrityksen asiantuntemusta, ja samalla saat kätevästi upotettua videosisältöön tietoa tuotteistasi ja palveluistasi. Aiheita videoihin saat esimerkiksi selvittämällä, mitkä ovat yleisimpiä kysymyksiä, joita asiakkaasi esittävät myynnille.


Marketing Specialistimme Elena antaa englanninkielisellä videolla vinkkejä uutiskirjetilaajalistan kasvattamiseen.

2. Edistä brändimielikuvaa yritysvideolla

Yritysvideo on tehokasta sisältöä sekä myynnin että rekrytoinnin kannalta. Video kertoo yrityksen tarinan sekä tiivistää yrityksen ydinsanoman ja kulttuurin helposti lähestyttävään muotoon.

Rekrytointikäytössä yritysvideo kertoo lähes kaiken olennaisen yrityksestä parissa minuutissa. Videon avulla työnhakija voi tutustua yritykseen: mitkä ovat yrityksen arvot, miltä työyhteisö ja ilmapiiri vaikuttavat ja millaisia etuja yritys tarjoaa.


Videolla Lianacrew’n jäsenet kertovat, miksi rakastavat Lianaa.

Yritysvideosta on apua myös asiakassuhteiden luomisessa. Moni asiakas haluaa tuntea yrityksen jonka kanssa asioi, etenkin jos kyse on pitempiaikaisesta kumppanuudesta yksittäisen oston sijaan. Yrityksen inhimillisemmän puolen näyttäminen voi olla haastavaa, varsinkin jos myyjät eivät tapaa asiakkaita ja prospekteja kasvotusten. Tällöin video voi sitouttaa asiakkaita yritykseen aivan uudella tavalla.

Jokainen yritys on erilainen, ja siksi yritysvideoitakaan ei tulisi pusertaa samaan muottiin kuin muilla. Pyri välittämään videossa yrityksen ydinajatus. Kerro avoimesti ja sydämellisesti keitä olette ja mitä teette.

3. Herätä luottamusta videoasiakastarinalla

Ennen uuden tuotteen tai palvelun hankintaa on tyypillistä kysellä suosituksia tuttavilta tai esimerkiksi keskustelupalstoilta. Toiselta henkilöltä saadut tuotesuositukset ovat aina vakuuttavia, etenkin jos suosittelija kertoo niistä omilla kasvoillaan ja omin sanoin.

Tästä syystä videoasiakastarinat ovat erityisen tehokkaita. Parhaassa tapauksessa potentiaaliset asiakkaat toteavat videon katsottuaan “Yksi tuollainen minullekin, kiitos”.


Kolmen Kaverin Jäätelön markkinointivastaava Anna Wikholm kertoo videolla kokemuksiaan Liana®Cloud PR & Media -ratkaisun tiedotejakelupalvelusta.

Videoasiakastarinat ovat myös erinomaista sisältöä sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Tällöin kannattaa panostaa videoiden tekstityksiin, sillä esimerkiksi Facebook-videoista 85 % katsotaan ilman ääntä.

4. Jaa asiantuntemusta webinaarissa

Kuluttajat janoavat tietoa eri alojen asiantuntijoilta, ja webinaari on erinomainen tapa välittää tätä tietoa. Webinaari mahdollistaa ajankohtaisten asioiden käsittelyn vuorovaikutuksessa katsojien kanssa, ja mikä parasta, tallennetta pystyy hyödyntämään markkinoinnissa myös webinaariesityksen jälkeen.

Lue blogistamme 9 vinkkiä onnistuneen webinaarin järjestämiseen.

5. Ikuista tapahtumien tähtihetket

Tapahtumavideot kiinnostavat sekä tapahtumaan osallistuneita että tapahtuman missanneita. Osallistujat saattavat innostua jakamaan videon ja kertoa kokemuksiaan tapahtumasta, etenkin jos esiintyvät itsekin videolla. Muut katsojat ovat mahdollisesti kiinnostuneita esimerkiksi tapahtuman puheenvuoroista kuvatuista videoista. 

Tapahtumavideoita voi hyödyntää tulevien tapahtumiesi markkinoinnissa, etenkin jos kyseessä on teemaltaan tai sisällöltään toistuva tapahtuma. Kiinnostava ja houkutteleva video saattaa vahvistaa päätöksen osallistua samaan tapahtumaan seuraavalla kerralla. 

Videosisältöä voi luoda myös tapahtumissa, johon työyhteisösi osallistuu. Voit esimerkiksi kuvata videon messuosastosi tapahtumista ja tunnelmasta, tai kuvata videon esityksestä, jonka kollegasi pitää tapahtumassa. Kuvaaminen saattaa olla jo järjestetty tapahtuman puolesta. Muista tällöin pyytää lupa videosisällön markkinointikäyttöön. Tapahtumat ovat myös erinomaisia tilaisuuksia striimata videota livenä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Artikkelissa käytetyt lähteet:

https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/white-paper-c11-741490.html
https://www.marketingcharts.com/digital/video-110520
https://www.forbes.com/sites/tjmccue/2018/06/22/video-marketing-2018-trends-continues-to-explode-as-the-way-to-reach-customers/
https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2017/05/15/are-you-maximizing-the-use-of-video-in-your-content-marketing-strategy/
https://www.socialmediatoday.com/news/video-marketing-statistics-for-2020-infographic
https://www.superoffice.com/blog/email-open-rates/
https://www.searchenginewatch.com/2018/02/19/how-videos-generate-quick-seo-results/
https://www.iab.com/wp-content/uploads/2016/04/MBD_Tremor_IAB_Digital-Video-FINAL-4-8-16.pdf
https://www.thinkwithgoogle.com/intl/en-ca/advertising-channels/video/self-directed-learning-youtube/
https://digiday.com/media/silent-world-facebook-video/

Tykkäsitkö artikkelista?
Peukuta tästä!

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja